Erik Drugda, a piócás ember

Heti olvasmány 2013-07-13 12:55

A rimaszombati Erik Drugda szereti a természetet, nagy állatbarát. Panellakását két cicalány, egy fekete kandúr (Gorgo), egy tízéves hegyipapagáj, egy piranha és pár rák uralják. Legújabb szerzeménye három orvosi pióca.

Képgaléria: Erik Drugda, a piócás ember Képgaléria: Erik Drugda, a piócás ember

„Fél éve szereztem be őket az interneten keresztül. Már régóta foglalkoztatott a piócatartás gondolata. Mivel szeretem a történelmet is, szerettem volna kipróbálni saját  bőrömön a régi orvosi praktikákat”  – árulta el kérdésemre. Hozzátette, hogy számos természetgyógyász napjainkban is alkalmazza a piócákat. Elmondása szerint a jószágok tartása nem nehéz. 15-20 fokos vízben, sötét helyen akár egy befőttes üvegben is megélnek.

„A piócákat nem kell etetni. Emberi vérrel táplálkoznak. Használat  előtt viszont érdemes őket átforralt vízben egy éjszakán keresztül tartani, hogy ne okozhassanak fertőzést. A piócák felhelyezése előtt érdemes stresszmentes, nyugodt napot válsztani, mivel felhelyezésük után a seb egy ideig nyáladzik, és és nagyobb megterhelés esetén folyni kezdhet. A váladéktermelés hozzátartozik a gyógyítás folyamatához, ezért nem szabad erőszakkal beszüntetni” – adta tudtunkra Erik. Elmondása szerint a kezelés nem kellemetlen, és nem is okoz fájdalmat. A pióca harapása szúnyogcsípésre emlékezteti.

„Néhány pióca pár perc után leesik, egyesek akár fél órán keresztül is a helyükön maradnak. Ha háromnegyed óra után sem tűnnek el, alkoholba mártott tamponnal való kezelés után leesnek. A piócázás végén, kis tálkára téve, sóval beszórjuk őket, hogy felöklendezzék az elfogyasztott vér legalább egyharmadát, majd lemosva visszakerülnek lakhelyükre. Mivel idő kell nekik a gyógyító hatású anyagok előállítására, újra csak két hónap után lehet bevetni őket” – avatott be bennünket Erik Drugda a piócázás rejtelmeibe.

Az orvosi pióca a megfelelő helyre felhelyezve, infúzióként juttatja a szervezetbe a gyógyító hatású anyagokat. Egy - egy piócát viszont csak azon a személyen lehet alkalmazni, akit már korábban is gyógyított. Vérzékeny személyek számára használatuk nem engedélyezett. Szintén nem javaslott a piócák alkalkalmazása rákos betegek, kiskorú gyermekek, vérszegény személyek és menstruáló nők számára.

Az orvosi piócák Erik régi álmát teljesítették. És hogy milyen állatokat szeretné még? „Szeretnék egy tengeri akváriumot berendezni csikóhalakkal, de ez elég drága mulatság. Megkedveltem az édesvízi doktorhalakat (Garra rufa) is, amelyek kedvenc tápláléka az elhalt emberi hámsejt; ezért nagyszerűen alkalmazhatóak pedikűr peeling és talpmasszázs során” – tette hozzá Erik. 

Kép és szöveg: Marta Kanalová

hirdetés
hirdetés
hirdetés